کارشناسان با اشاره به اينکه کمتر نشانهاي از حمايت سازمانها و ارگانهاي بينالمللي همچون يونسکو از بناهاي تاريخي آسيا به عمل آمده، مدعياند: اين سازمانها تنها روي کشورهاي ثروتمند اروپايي متمرکز شده و حمايت از ميراث مناطقي همچون آمريکاي لاتين و آسيا را از ياد بردهاند.
براساس آمار صندوق حمايت از ميراث جهاني، بيش از 80 درصد از محوطهها و بناهاي تاريخي ثبت شده در فهرست يونسکو در 10 کشور ثروتمند جهان قرار دارد که اين امر، نشان از عدم حمايت اين سازمان از ديگر آثار تاريخي جهان ميدهد.
به گزارش ميراث آريا، اين صندوق به تازگي نام 10 منطقه تاريخي را منتشر کرده که به دليل اهمال سازمانهاي بينالمللي خسارتهاي جبرانناپذيري را متحمل شده و در شرف نابودي قرار دارند.
اين مناطق که همگي در قاره آسيا قرار دارند شامل: شهر تاريخي «آيوتاها» معروف به «ونيز شرق» در تايلند، قلعه سانتياگو در فيليپين، «کاشگر» يکي از آخرين شهرهاي به جاي مانده در مسير جاده ابريشم در چين، «ماهاستانگار» يکي از قديميترين محوطههاي باستاني جنوب آسيا در بنگلادش، «مس آيناک» مجموعه معابد بودا در افغانستان، «مايوک يو» پايتخت نخستين پادشاهي در ميانمار، محوطه اسرار آميز عصر پارينه سنگي در لائوس، «پري ويار» در کامبوج، «راخيگاري» يکي از بزرگترين و قديميترين مناطق دره سند در هند و چهار راه اقتصادي «تاکسيلا» در پاکستان ميشود.
/109
انتهای پیام/